ESP SHAKLEE BANTU TURUNKAN BERAT BADAN?

Sebab Mengapa Protein (ESP SHAKLEE) adalah Baik Untuk Turunkan Berat Badan




Jika anda dalam proses menurunkan berat badan, jom tengok bagaimana ia benar-benar boleh membantu. Berikut adalah 5 sebab mengapa protein (ESP SHAKLEE) boleh menjadi pembantu dalam proses penurunan berat badan anda:

PROTEIN (ESP SHAKLEE) MENGENYANGKAN 

Pada awal kehilangan perjalanan berat badan anda, protein (ESP SHAKLEE) adalah penting kerana ia membantu anda untuk berasa kenyang dengan lebih lama. Dengan mengambil protein (ESP SHAKLEE), proses pencernaan menjadi lebih perlahan dan ia akan mengurangkan rasa untuk anda ambil makanan dalam jarak masa yang singkat. Ini akan mengelakkan anda untuk ambil lebih banyak kalori dan mempercepatkan proses menurunkan berat badan anda.

PROTEIN (ESP SHAKLEE) MENGAWAL KADAR GULA

Mengambil protein (ESP SHAKLEE) dan karbohidrat sebagai pasangan makanan boleh melambatkan penyerapan gula dari perut ke dalam aliran darah anda, yang mana  boleh membantu mengawal gula dalam darah anda dan mencegah untuk anda merasa lapar dengan cepat.

 “Thermic effect of food” (TEF) 

adalah tenaga yang kita gunakan untuk mencerna makanan menjadi kecil dan komponen diserap. Protein (ESP SHAKLEE) mempunyai TEF yang lebih tinggi berbanding dengan karbohidrat dan lemak yang bermaksud anda sebenarnya membakar lebih banyak kalori untuk memproses protein (ESP SHAKLEE) daripada untuk memproses dua jenis makanan yang lain.

PROTEIN (ESP SHAKLEE) BERTINDAK SEBAGAI BAHAN API PEMBAKAR LEMAK

Ini mungkin mengejutkan, tetapi ia adalah satu fakta saintifik yang badan anda tidak boleh berkesan membakar dan menggunakan lemak sebagai tenaga jika ia tidak mempunyai bantuan sama ada daripada karbohidrat atau protein (ESP SHAKLEE). Dalam proses menurunkan berat badan, anda akan kehilangan kedua-dua otot dan lemak. Semasa dalam proses ini, adalah amat penting bahawa anda ambil protein (ESP SHAKLEE) yang mencukupi dalam diet anda

PROTEIN (ESP SHAKLEE) BANTU/ BAIKI PERTUMBUHAN OTOT

Keperluan pengambilan protein (ESP SHAKLEE) anda meningkat terutamanya selepas menjalani aktiviti senaman berat. Anda mungkin juga boleh menimbangkan untuk mengambil snack yang tinggi kandungan protein (ESP SHAKLEE) untuk membantu pertumbuhan otot juga membaikinya.



Namun anda perlu menyedari, makan lebih protein sahaja tidak akan semestinya membantu anda mengurangkan berat badan yang berlebihan dengan cara yang sihat. Apabila protein tersebut di ambil dalam jumlah yang lebih dari memenuhi keperluan ia masih boleh menyebabkan pertambahan berat badan sama seperti jika anda makan karbohidrat berlebihan atau lemak akan. Dalam masa yang sama, mengambil makanan berbentk protein boleh meletakkan tekanan yang tidak perlu pada buah pinggang dalam tempoh masa yang panjang.



Jom baca pasal ESP SHAKLEE


PROMO BELI 6 DAPAT 7



PROMO BUY 2@5% DISCOUNT


PROMO - BELI SATU PUN BOLEH JE...


Love alwiz.. 

Azira Abu Bakar,
Pengedar Shaklee Anda 
013363955

COD 
Wangsa Maju Sek 1, Ipoh, Batu Gajah, Tanjung Tualang, 
Penghantaran Seluruh Malaysia, Brunei, Indonesia 

Email at
masuri24@gmail.com 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


No comments:

Post a Comment