Kuih muih puasa hari ke 19 yang aku masak..
talam pandan
roti sardin
and roti sardin again.
Roti sardin buat banyak sebab nak beri pada my girls..
Lapisan Bawah
3 cawan tepung gandum ( kalau nak keras letak membobong, kalau nak lembik letak kurang)
5 cawan santan (aku gaulkan sekali dengan air pandan yang dimesin - 4 cawan air pandan n 1 cawan pati santan)
1 1/2 cawan gula ( kalau nak manis 2 cawan)
sume bahan gaul sekali dan kukus sehingga masak
Lapisan Atas
1 1/2 santan
1 atau 3/4 cawan tepung gandum
sedikit garam
gaul sebati dan curahkan di atas lapisan bawah yang telah masak..
Roti Sardin - dicelup dengan adunan tepung gandum bersama sebiji telur dan air supaya tidak mengebam minyak kalau menggunakan telur sepenuhnya.
No comments:
Post a Comment