VITAMIN SHAKLEE UNTUK PESAKIT KENCING MANISPemakanan Tambahan Untuk Pesakit Diabetes (Kencing Manis)

Walaupun pesakit Diabetes (Kencing Manis) mengamalkan makan makanan yang sihat (dan berpuasa sekejap) juga bersenam secara tetap, mereka tetap memerlukan sokongan daripada pemakanan tambahan untuk menurunkan dan mengawal kadar gula dalam darah.

Salah satu sebab sokongan pemakanan tambahan adalah sangat penting kerana diabetes (kencing manis) adalah penyakit yang membuang nutrisi nutrisi penting yang diperlukan dari badan. Paras glukosa yang tinggi bertindak seperti diuretik dan menyebabkan kerugian besar nutrisi yang dibuang melalui air kencing. Oleh itu, pesakit diabetes (kencing manis) jenis 2 mungkin akan kekurangan vitamin larut air yang penting dan mineral.

Sebab kedua pemakanan tambahan diperlukan oleh pesakit diabetes (kencing manis) adalah kerana ianya penting untuk menyokong keupayaan badan dalam menggunakan insulin yang boleh membantu mengawal gula dalam darah anda di tahap yang sihat.

Jenis Vitamin Yang diperlukan, BOLEH DAPAT DARI SHAKLEE..

Multivitamin (Vita Lea Shaklee)

Sesiapa yang mempunyai diabetes perlu sekurang kurangnya mengambil vitamin yang berkualiti tinggi dan mineral tambahan setiap hari. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa mengambil multivitamin setiap hari mampu mengurangkan kadar jangkitan dan bilangan cuti sakit diambil oleh pesakit diabetes jenis 2.

B-Complex (B Complex Shaklee)

Vitamin B6 dan B12 khususnya adalah berfungsi untuk menyokong kesihatan saraf pesakit diabetes (kencing manis) yang kritikal untuk menangani keadaan seperti neuropati kencing manis. Biotin adalah satu lagi vitamin B-kompleks yang diperlukan untuk kedua-dua metabolisme dan pertumbuhan. Biotin juga terlibat dalam pembuatan dan penggunaan protein, lemak dan karbohidrat.

Vitamin C (Sustained Released Vitamin C Shaklee)

Vitamin C diperlukan untuk merendahkan tahap sorbitol, iaitu gula yang boleh terkumpul dan merosakkan sel-sel di mata, buah pinggang dan saraf.


Magnesium (Ostematrix Shaklee)

Magnesium adalah mineral yang penting untuk pengeluaran tenaga dan sintesis protein, replikasi sel dan pengeluaran DNA. Magnesium juga telah terbukti untuk mengurangkan rintangan insulin, membantu memelihara kadar gula dalam darah.

Vitamin D (Ostematrix Shaklee)

Vitamin D menghidupkan gen yang meningkatkan pengeluaran peptida antimikrob dipanggil cathelicidins, yang memusnahkan virus, bakteria dan kuman lain. Ini kerana orang yang menghidap diabetes (kencing manis) lebih terdedah kepada jangkitan kerana ulser diabetes dan penyakit periodontal, anda perlu memastikan badan anda mempunyai tahap optimum vitamin larut lemak ini.

Vitamin E ( Vitamin E Shaklee)

Vitamin E adalah larut lemak utama antioksidan badan. Ia meningkatkan kawalan glukosa dan melindungi saluran darah dan saraf daripada kerosakan radikal bebas, yang dipercepatkan oleh diabetes (kencing manis). Kajian telah menunjukkan bahawa pengambilan dos yang tinggi vitamin E boleh pun mengurangkan kerosakan saraf yang disebabkan oleh diabetes (kencing manis) dan melindungi daripada katarak kencing manis dan aterosklerosis.

Apabila mengambil vitamin E, ambillah dalam bentuk semula jadi. Anda boleh mengenali ianya adalah semula jadi jika ia disenaraikan sebagai d-alpha-tokoferol atau d-alpha-Tocopheryl. Sintetik vitamin E disenaraikan sebagai dl-alpha-tokoferol atau dl-alfa Tocopheryl (perhatikan "l").

Zinc (Zinc Complex Shaklee)

Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

----------
Sedikit testimoni mengenai penggunaan vitamin dari Shaklee


Love alwizz...

Azira Abu Bakar,
Pengedar Shaklee Anda 
013363955

COD 
Wangsa Maju Sek 1, Ipoh, Batu Gajah, Tanjung Tualang, 
Penghantaran Seluruh Malaysia, Brunei, Indonesia 

Email at
masuri24@gmail.com 


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
No comments:

Post a Comment